Guus Geluk - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Ellis en Jurgen Nagel - WaarBenJij.nu Guus Geluk - Reisverslag uit Bali, Indonesië van Ellis en Jurgen Nagel - WaarBenJij.nu

Guus Geluk

Door: Jurgen & Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jurgen

24 Juni 2008 | Indonesië, Bali

Onder het motto "Voor Guus is 't toch best leuk en die komt ook uit Nederland!" doen wij hier tegenover al die gele rimboekikkertjes net alsof we toch nog een beetje meedoen met het EK...Wat een drama was dat zeg. Nog nooit op zoveel nageltjes tegelijk gebeten (gelieve dit niet letterlijk op te vatten alsof ik mijn tanden in mezelf of, nog erger, in Jurg zou zetten).
Nu zaten we bepaald niet verkeerd hoor, in het Mercure Hotel en ze hadden er ook nog een megagroot scherm, maar het blijft toch een kater wanneer je om 04.30 gedesillussioneerd en enigszins beschonken weer guesthousewaarts moet keren. Maar ach; goede reden om de 2 AH-welpies gelijk maar achter te laten in Yogya en dat scheelt weer behoorlijk in de bagage natuurlijk!

Inmiddels zijn we we op Bali, waar we - ook nu weer - niet bepaald verkeerd terecht zijn gekomen. In het kleine resort zijn wij de enige gasten en dat betekent: zwembad, mooie tuin en restaurantje voor onszelf en vooral: de tijd aan onszelf. We merken nu al dat we wat meer tot rust komen. In Yogya hebben we genoten, maar hadden we wel elke dag de verplichting van de taalles en ook wilden we de tijd in Yogya graag benutten om goed bij te praten met onze vrienden. Nu zijn we voor het eerst in tijden echt met zijn tweetjes en dat is ook wel heerlijk. Het betekent ook dat we wat meer gelegenheid en rust hebben om ons verder voor te bereiden op Papua. Vanuit Lovina (3 kwartier met de brommer van Sembiran) kunnen we internetten en we zijn hier vandaag op de brommer dus maar eens heengetuft. Het is hier overigens schitterend weer en de weg voert langs zee, door kleine desa’s, langs opstuivende kippen en loom in de berm liggende honden, dus we vervelen ons niet onderweg.

Vandaag is voor ons een vreemde dag; we kregen vanmiddag te horen dat Jurgens oma vannacht is overleden. Ziehier gelijk een minder fijne kant aan het ver weg zitten…

Tot zover vandaag maar deze berichtgeving, de volgende keer zullen we ons berichtje wel tikken op een tikmasjien in Sorong of Manokwari…

Tot dan!
Jurg & Ellis

• 24 Juni 2008 - 12:13

John Haalderen:

Ik moest zaterdag meteen aan je denken, Hoe gaat ie daar hier alles zijn gangetje. Ik hoop dat Van Basten dit niveau volgend jaar bij Ajax kan volhouden !
    gr. John

• 24 Juni 2008 - 18:18

Irma Van Den IJssel:

Hee luie luitjes,
    Lekker dat jullie het nu wat rustiger hebben en ja, jammer dat we niet gewonnen hebben. Gecondoleerd met jullie oma. Dat is dan wel even confronterend die afstand. Hier alles kits. Herman heeft zijn jaarlijkse fietstest afgelegd en is weer goedgekeurd.
    En willen jullie niet zo hard op die brommers scheure!!!!Anders regent het bij ons weer met da gele zand erbij! Volgens mij is dat nie zo goed voor het milieu of waren het nou die uitlaatgassen?Nou ja, maakt nie uit, heb gewoon geen zin om me rame te lappe.

Liefs, ook namens Herman,
    Irma

• 24 Juni 2008 - 19:04

Petra V.d. Brink:

Ha die Jurgen en Ellis,

Het klinkt een beetje als vakantie daar bij jullie, maar de realiteit zal straks wel anders zijn als er werk aan de winkel is. Fijn dat jullie nu even tijd voor elkaar hebben, geniet daarvan.
    Gecondoleerd met je/jullie oma en ja, dan is het erg lastig als je ver weg zit !!

Leuk om te horen dat jullie je, net als wij hier, hebben zitten verbijten bij de wedstrijd van Nederland. Alleen lagen wij waarschijnlijk al lang en breed op bed toen jullie gingen kijken en was het "nieuws" bij ons al bekend. Of waren jullie nu eerder.......ik weet het even niet meer !!! Foei juf !!!

Jurgen, ik heb binnenkort een afspraak met Carla Mausse (of zoiets) van MEE;ken je haar ?? Ik zal, zoals beloofd, in ieder geval de groeten doen.

Veel plezier en tot mails,
    Liefs Petra.

• 25 Juni 2008 - 11:05

Ria Kok:

Hoi Ellis en Jurgen, allereerst gecondoleerd met het verlies van oma.
    Geniet nu nog maar even van jullie "vakantie" daar, wij werken wel. Maar tegen de tijd dat jullie moeten gaan werken gaan wij allemaal op vakantie. Lekker phu
    Groetjes Ria.
    Ps. Jurgen ik ga zo naar AH, ik zal aan je denken :)

• 25 Juni 2008 - 11:09

V:

Hee Jurgels,
    Wat verdrietig van Jurgs oma... Je wist dat t niet lang meer zou duren, maar dit is wel heel snel gegaan. Wel fijn dat je nog afscheid van haar hebt kunnen nemen. Hier ook zwaar kut, naja, ook wel leuke dingen maar heb zo'n btje oorlog met M. Vertel nog wel x. Of niet... Met E is t nog steeds errug leuk!!! We zien elkaar elk weekend en ik ben maandag zelfs even op en neer gereden naar Lelystad (kids waren bij M). Hij kan ook al zo lekker koken! Ben wel erg blij nu zo'n leuk vriendje te hebben, anders kans op instortingsgevaar. Hmm, bedenk me net dat dit mss wel (volgens mij zeker wel) openbare info is, dus ik hou t hier even bij. M heeft mn modem mee dus ik heb thuis nu ff geen telefoon of internet helaas. Nouja, ik spreek jullie wel weer!! Heel veel dikke zoenen en knuffels, V en co

• 26 Juni 2008 - 06:27

Rricky:

Lieverds,

Jeetje Jurg gecondoleerd, en dat is wel heel snel hoor. Je bent nog niet weg of er gebeurd hier iets heel intens. Ik hoop voor jou en jullie dat vele mooie herinneringen een troost zulllen zijn. En dat je daar ook een momment kan creërne om cht afscheid van haar te nemen. Al blijft het anders.

Fijn dat jullie even op jullie zelf zijn. da tkunnen jullie vast heel goed gebruiken na maanden van afscheidn nemen alles regelen en sosjalaisen :).

Want dadelijk in Papua zullen ze de londo's ook niet graag met rust laten....
    Kortom geniet rust, doe leuke dingen en ik kijk jaloers op afstand toe. Al ishet jullie gegund... ik ga wel gewoon weer werken ...

Dikke kus Ricky

• 26 Juni 2008 - 07:24

Sandra Ter Braak:

Lieve Jurgen en Ellis,
    Allereerst wat naar dat Jurgens oma is overleden. Dan zit je wel ver weg en kun je geen afscheid meer nemen.
    Ik zit hier met een broodje en een bakje koffie en klik de computer aan. Het is een oud beestje maar wat een gemak he!. Jullie pakken de brommer, rijden 3 kwartier en kunnen dan internetten. wat een veschil he en toch ben je er denk ik hartstikke blij mee. Ik ben benieuwd hoe dat straks in Papoea gaat. Wanneer komen jullie daar aan? Zijn jullie goed vooruit gekomen met de taallessen?

18 aug is mijn eerste werkdag in Leeuwarden op de dialyse. Voorlopig ga ik heen en weer rijden Dus maandags heen, 3 dagen werken en woensdags terug. Is ook best een afstand (2 maal 200km).

Groetjes Sandra

• 26 Juni 2008 - 19:06

Esther Broeksteeg:

Gecondoleerd met het verlies van jullie oma. Dat lijkt me erg moeilijk voor jullie. Hier gaat alles prima. Ik mis de sfeer rondom het EK wel hoor. Tijdens die laatste wedstrijd zou ik bijna aan mijn teennagels begonnen zijn. Die Duitser hebben natuurlijk weer op het laatse moment gewonnen. Zijn staan dus in de finale. Op dit moment is de wedstrijd Rusland - Spanje bezig en aangezien er toch een tikkeltje Holland is zit ben ik voor Guus. (Onze Guus kan ik niet uitspreken dat gaat me nog een beetje te ver.
    Nou dit was het weer.
    Groetjes
    Esther

• 28 Juni 2008 - 08:30

Petra En Ruud:

Hoi Ellis en Jurgen,

Leuk dat jullie toch de Ek nog kunnen volgen. Bijna al weer voorbij. Wordt afkicken zonder dagelijks twee wedstrijden. Hoop dat jullie de finale nog kunnen zien. Hopen dat het goed met jullie gaat. We blijven jullie op de voet volgen hoor. Hartelijke groeten!!

• 28 Juni 2008 - 08:32

Petra En Ruud:

Geconcoleerd met het overlijden van Jurgen's oma. Op zo'n moment is het wel waardeloos dat je zo ver weg zit. Sterkte!

• 29 Juni 2008 - 13:20

Nienke:

He hoi,

Ellis, ook al kan ik je verhalen straks niet meer live horen, ik blijf jullie volgen op jullie site! Enjoy!

gr. Nienke

• 30 Juni 2008 - 08:07

Marja G:

Hoi allebei,

Hoe is het nu met jullie alsnog gecondoleerd met oma.
    Wat een wisseling van emoties, dan vrolijk dan moe dan verdrietig.
    Maar goed dat jullie even tijd met z'n tweeen door kunnen brengen en geniet daar van.
    Straks hebben jullie nog genoeg te doen.
    Heel veel liefs, Marja

• 30 Juni 2008 - 14:28

Rianne Van Den Bosch:

Aduh, baru pulang dari Toscane dan Garda, masih pusing kepala bahasa Italia dan sekarang omong kosong bahasa Indonesia lagi!!!
    Heerlijk te lezen over Yogja en Bali, ik zou morgen weer vertrekken als ik de kans had!! Alle goeds de komende tijd en geniet van alles. Jullie houden ons vast goed op de hoogte over jullie werk. En vergeet niet aan de linkerkant te rijden met die rotbrommertjes!!!
    Banyak salam.
    Rianne

• 02 Juli 2008 - 08:00

Nelleke:

Dag E & J,
    Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen en allemaal leuke dingen doen. Geniet ervan! Ik vind het erg leuk om jullie verhalen te lezen. En Jurgen, wat naar van je oma.

Nelleke