Stay okay but not in the portemonnee - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Ellis en Jurgen Nagel - WaarBenJij.nu Stay okay but not in the portemonnee - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Ellis en Jurgen Nagel - WaarBenJij.nu

Stay okay but not in the portemonnee

Door: Jurgen & Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis en Jurgen

30 Mei 2011 | Indonesië, Denpasar

Tja, wil je helpen opbouwen in ontwikkelingsgebied dan heb je centjes nodig. Ellis en ik zijn dan ook , zoals beschreven in vorig weblogbericht, hoopvol naar Australie gereisd.
Sydney is een schoonheid van een stad. We hebben ondanks dat we heus wel gewerkt hebben, redelijk kunnen genieten van de Blue Mountains (is gewoon categorie grand canyon!!), prachtige baaien en uiterst vriendelijke Australiers. Ze doen niet alleen vriendelijk, volgens ons zijn Australiers ook echt vriendelijk. Dat kan ook niet anders met dat weer. Overigens schijnen er statistisch net zoveel Australiers depressief te zijn als Nederlanders. En nu vinden wij het volkomen terecht dat we in Nederland met deze belachelijke gedoog regering depressief zijn, maar de Australiers mogen echt niet mekkeren. Dat woont daar maar een beetje vrijstaand met aangeharkte gezonnetjes onder de Eucalyptus bomen en een strak blauwe hemel en als men de drukte zat is, dan rijdt men zo de woestijn in waar ze koala’s kunnen knuffelen.
Nog erger is dat Perth ook al zo’n alleraardigste stad was, met splinternieuwe aan de Indische oceaan gelegen parken die keurig netjes onderhouden zijn, witte stranden waar je nog eens ouderwets door een haai gegrepen kan worden en schilderachtige rivieren met wijngaarden. Ik vrees dat Australie gewoon buitengewoon mooi en vrolijk is. Ga er dus vooral niet heen.
Nu zitten we op Bali en dat is ook geen straf, heus niet. We doen wel druk achter de computer en met de telefoon maar elke avond uit eten gaan, is toch best relaxed. En Sanur is gemoedelijk Bali. En Bali is toch al best gemoedelijk. En dan morgen naar Singapore voor visumverlenging.
Via de mail lezen we dat verschillende kerken ons zouden willen steunen. Bedankt Augustijnen, Wally en Nelleke. We kunnen het goed gebruiken voor onze Papuavrienden. Ondanks dat veel projecten zichzelf terug verdienen middels het microkrediet systeem of duurzame landbouw, blijven we geld nodig hebben.

Het binnenland van West Papua is momenteel een beetje onrustig. Er worden nieuwe burgemeesters gekozen en nieuwe gebieden tot gemeente gebombardeerd en dat resulteert erin dat diverse clans elkaar in de haren vliegen. In Senopi zijn helaas veel projectmedewerkers slachtoffer geworden van een woede-aanval van een ander dorp. 10 huizen vernield, maar gelukkig geen slachtoffers. Het is echter nog steeds onrustig. Erg verdrietig wanneer de grote meneren campagne voeren en de kleine heren met elkaar op de vuist gaan. Het is nota bene allemaal familie van elkaar.
Onze waterinstallaties doen het gelukkig gewoon nog en ook zijn de laatste huizen op elektriciteit aangesloten. En de zaadjes van onderwijs, skillstraining en edukatie kun je wanneer eenmaal in de hoofden gepland, niet kapot maken. We gaan er gewoon weer voor!

Zo, rest ons te melden dat jullie worden gemist.

Tot snel.

E en J
Ellis en Jurgen

• 30 Mei 2011 - 08:55

E:

Jullie worden ook gemist!!!
    pwd FELB

• 30 Mei 2011 - 10:26

WSW + RTS:

Jullie ook!!!!!!

ZOENEN!

• 31 Mei 2011 - 00:56

Jantine:

ja we hebben elkaar inmiddels al weer gesproken en ik ga er vanuit dat jullie niet meer deze kant opkomen nu. Jammer maar een andere keer dan maar weer en anders kom ik jullie kant weer eens op maar dan moet het eerst maar weer een beetje rustiger zijn hi hi hi....
    Veel sukses en plezier weer gewenst en sterkte met afkicken van de luxe!! liefs!

• 31 Mei 2011 - 12:03

Wouter Bronsgeest:

Hallo daar! Van Australie naar Bali naar Singapore naar Papoea. Je moet er wat voor over hebben om aandacht te geven aan projecten van de lokale bevolking. Jullie zijn echte doorzetters, en door de mooie basis die jullie gelegd hebben in Senopi, kun je zeker weer snel aan de slag. En natuurlijk in de verre vere omtrek. Ik ben blij dat jullie na alle zware tijden in het binnenland, en opnieuw hard werken in Nederland, ook een aantal rustmomenten hebben kunnen inbouwen. Jullie hebben weer alle kracht en flexibiliteit en uithoudingsvermogen nodig voor opnieuw 6 maanden in het binnenland, en ook in de stad om 'het netwerk' uit te breiden. Succes en sterkte, ook namens de SDSP-ers in Nederland!

• 02 Juni 2011 - 20:19

Jettie:

Ha E en J, hopelijks gaat en blijft er weer veel goeds gebeuren! Alle vertrouwen erin.
    Veel plezier met het weerzien met iedereen, leuk hoor!
    xxx